5 Şubat 2014 Çarşamba

1. Kitap Kurtları Blog Turu: Boğulan Kız- Caitlin R. Kiernan


Merhabalar merhabalar! Blog Turumuzun üçüncü günün akşam saatlerinde ben size eşlik edeceğim.Çok çok heyecanlıyım. Neden? Çünkü bu bizim ilk blog turumuz. Ve ayrıca kitap ismi, kapağı ve konusu bağlamıyla ilgimi kendinde topladı. Ve şansa bakın ki turu aldık !! Sizi çok sıkmadan konuya doğru geçiyorum.  Eveeet normalde uzun yorum yapmayı severim ama bu turda benim görevim yorum yapmak değil cast yapmak olduğu için uzun bir yorum yapmayacağım. İlk olarak kitabın künyesi ve de arka kapak yazısı ile başlayalım.

Kitap Adı: Boğulan Kız
Özgün Adı: The Drowning Girl
Yazar: Caitlyn R. Kiernan
Tür: Dark Fantasy
Yayınevi/ Sayfa Sayısı: Optimum Kitap/ 344

Arka Kapak Yazısı:

Indiana Morgan Phelps -akadaşları ona kısaca Imp der- bir şizofreniktir. Artık kendi aklına güvenemez çünkü hatıralarının ona bir şekilde ihanet ettiğine ve onu kendi kimliğini sorgulamaya ittiğine ikna olmuştur.
Imp, gerçeklik algısıyla mücadele ederek kötü niyetli bir sirenle, ona yabani bir kız görünümünde gelen, yardıma muhtaç bir kurtla ya da çok ama çok daha tuhaf bir şeyle karşılaşmasına dair doğruları su yüzüne çıkarmalıdır.

Şimdi ise sıra benim yorumuma geldi. Cast ve Çekiliş ise yorumun sonunda bulabilirsiniz. İyi okumalar!

Yorumum: 

Imp arka kapak yazısından da çıkaracağınız üzere bir şizofrenik. Bu durumda aklı ona oyun oynadığı için hatırladığı bazı şeylerin gerçekliğinden emin olamamakta ve de kendisiyle çelişmektedir. Bu zaman zaman aklımı karıştırsa da kitaba ayrı bir hava katmıştı. Örneğin; Eva Canning ile iki farklı zaman diliminde tamamen aynı şekilde tanışmasıyla kitap kendini bana bağladı. İlk başlarda sıkılsam da (burada ilk defa bir şizofren karakterin içinde olduğum için bazı şeyleri anlamakta güçlük çektiğim ve de Imp'in içine giremediğim için kaynaklandığını düşünüyorum.) Ortalara doğru kitabı bırakamaz oldum. Bu kitabı okurken çektiğim zorluklardan biride kitabın içinde çok fazla sayı (tarihler vs.), tablo ve kitap- yazar adı geçmesinden dolayı çok araştırma yapmak zorunda kaldım. (Ben ilk defa bir kitabı okurken not aldım burada paylaşmayı düşünüyordum ama çok spoi içeriyordu.) bu yüzden kitaplığımın olduğu odadan kendi odam arasında sürekli olarak mekik dokudum (kilo verdiğime eminim :D) Yazarın karakterleri betimlemesine hayran kaldım sadece Imp anlatılmamıştı cast yaparken en çok onda zorlandım. Onun dışında cidden eğer Imp'i benimsemeyi başarırsanız bu kitabın çabucak yalanıp yuttuğuna emin olabilirsiniz. Sizi çok sıkmadan asıl görevim olan Cast'e doğru yönlendiriyorum.



Cast Seçimlerim: Burada aynı zamanda yazarımızın Boğulan Kız için açtığı sitedeki karakterlere de yer verdim.

Kendisi yazarımızın sitesinden bulduğum Abalyn Armitage. Şahsen kendi hayal ettiğim Abalyn'e hiç benzemiyor gerçi kendi hayalimdeki daha çok kıza benziyordu neyse konumuz bu değil. Bu arada Abalyn travesti kitabı okuyunca da göreceksiniz.







Vurmayın bana sevgili Tokio Hotel dinleyen okuyucularım ama kısa bir zamanda bulabildiğim buydu. Hem ayrıca gözlerini mavimsi yeşil yapsak ve makyajını silsek olur diye düşünüyorum. İşte benim ve de Sümeyra'nın seçtiğimiz Abalyn Armitage. 







Ve işte karşınızda sevgili ana karakterimiz. India Morgan Phelps yani Imp. Imp kitapta anlatılmasığı için ben direk yazarın sitesinden aldım bu resmi aslında uymuş gibi gözüküyor.












Şimdi sıra ise sıra Eva Canning 'de. Nednini bilmesem de çok sevdiğim bir karakterdir kendisi. Ayrıca bu resimde yazarımızın sitesinden. Kendi seçtiğimde hemen altta










Bu güzel kız ise Glee dizisinden Britanny. Kendisini Eva Canning'e çok yakıştırdım. Gerçek ismi: Heather Elizabeth Morris.












  a Rafflecopter giveaway


1 yorum:

  1. Bende çoğu okuyucu gibi Türk yazarların kurgu romanlarından uzak durmayı yeğlerim fakat son zamanlarda bir kitap elime geçti ki yazarının hangi kafayla onu yazdığını merak ediyorum.bursa sönmez BKM'den rasgele aldığım kitabın ilk sayfalarından itibaren kurgunun içinde kaybolmaya başladım.aslında hala bir Türk yazarın bunu yazmış olduğuna inanamıyorum ama okursanız sizde bana hak vereceksiniz. işte kitabın satış linki...

    http://www.bkmkitap.com/babasz-melekler-orun-sezer-p372329.html

    YanıtlaSil