27 Nisan 2014 Pazar

Kitap Yorumu: İlk Defa- Cora Carmack



Kitap Adı: İlk Defa
Özgün Adı: Losing İt
Yazar: Cora Carmack
Tür: Yeni Yetişkin, Aşk
Yayınevi: Pena Yayınları
Sayfa Sayısı: 278

Arka Kapak Yazısı:
Üniversitenin tek bakiresi olarak mezun olmak istemeyen Bliss hızlıca birini bulup bu işi çözmeye karar verir. Mümkün olduğunca çabuk... Tek gecelik bir ilişki... Bliss o kişiyi bulur ancak gerçekten gülünç bir bahaneyle onu yatakta bırakarak kaçar. Ertesi gün sınıfa giren yeni tiyatro öğretmeni ona çok tanıdık geliyordur. Bliss tam sekiz saat önce onu yatakta bırakmıştır... 
Yalnız... Çıplak...


Kesinlikle okumalısınız!! Açılış cümlem garip oldu biliyorum ama okuduğumdan beri yorum yapmak için yanıp tutuşuyorum. Kitap yarım günümü aldı. Kısa falan ama çok akıcı sabah otobüste başlayıp okulda son dersten önce bitirdim. Konusuna geçiyorum. Bliss, Kelsey tarafından bekaretinden kurtulmak için bir sürüklenir. Barın arka tarafına doğru yolculuğa çıkan Bliss orada oturmuş Shakespeare okuyan birini görür. Gider konuşur blah blah derken bunlar kendilerini Garrick'in -Sheakespeare okuyan, yakışılı, ingiliz aksanlı ÖĞRETMENİMİZ-evinde bulurlar. Daha doğrusu bulamazlar küçük aksaklıklar çıkmıştır tabii bu sırada Garrick ve Bliss'in komşu olduğu ortaya çıkar-evlerinin arasında bir apartman var yanlış anlamayın karşı komşu olayı değil-. Bu bahaneyle Bliss'in evine giderler. Bliss kendini hazır olduğuna inandırmaya çalışır. Ama değildir. Arka kapakta yazdığı gibi gerçekten çok saçma bir bahaneyle kendini dışarı atar. Yarı-çıplak bir şekilde. Sonra bir çalılığın arkasına saklanıp Garrick'in gitmesini bekler. Garrick gider ve Bliss onu bir daha görmeyeceğine inandırmaya çalışırken ertesi gün tiyatro dersine girer ve onu görür. İşte işler buradan sonra başlar. Hihihih işte sevdiğim bölümler aşkın kızıştığı ama birlikte olamadıkları bölümler. Hayır sadist ya da manyak değilim. Her neyse buralarda Bliss'in arkadaşlarını falan tanımaya başlarız. Onu bu maceraya sürükleyen Kelsey ve Cade en iyi arkadaşlarıdir. Cade erkek aklınızda bulunsun onu kız sandığım için
hala toparlanamadım. Bu arada kitapta aşk üçgeni yoktu ama... Amasını okuyunca anlayın o zaman.
kitapta bazı bölümlerde böyle olduğum doğrudur. İrem bilir :D
kitabın sonu <3 ben
Puan: 5/5

16 Nisan 2014 Çarşamba

4. Kitap Kurtları Blog Turu: Geri Sayım - Elizabeth Norris

4. turumuzun üçüncü gününden merhaba! Bugünün son postu biraz geciktiği için özür dileriz. Benim bu turdaki görevim playlist. Yani sizin için kitaba uygun şarkılar seçtim. Tabi biraz yardım da aldım. Lafı fazla uzatmadan size önce kitabımızı tanıtayım, sonra da şarkılarımızı dinleyelim. Öpüldünüz. 


Yazar: Elizabeth Norris
Özgün Adı: Unraveling
Tür: Bilim-kurgu, genç-yetişkin
Çevirmen: Derya Engin
Yayıncı: Martı Yayınları
Liste Fiyatı: t 22
Sayfa Sayısı: 496
Goodreads Puanı: 3.86/5

23:57:06
GERİ SAYIMI DURDUR
DÜNYAYI KURTAR


NEDEN İKİNCİ BİR ŞANSIM OLDUĞUNU BİLİYORUM. BU YÜZDEN ÖLÜMDEN DÖNDÜM, GERÇEKTEN YAŞADIĞIMI HİSSETMEK İÇİN. BU KEZ DOĞRU OLANI YAPACAĞIM.

On yedi yaşındaki Janelle bir trafik kazasında ölür fakat okul arkadaşı Ben tarafından yeniden hayata döndürülür. Janelle yaşadığı bu mantık dışı olayın iç yüzünü öğrenmeyi kafasına koymuştur ama dirilişi ve Ben'in bundaki rolü, çözmesi gereken bilinmezliklerden yalnızca biridir.
Janelle, FBI Ajanı olan babasının dosyalarını kendi kazasına dair bir ipucu bulmak amacıyla karıştırırken, aktif bir kronometre keşfeder. Peki bu geri sayım ne için başlatılmıştır? Beklenmedik bir anda hayatına giren Ben'in sırrını çözdüğünde bu aletin gizemi de ortaya çıkacaktır ki söz konusu alet dünyanın sonunu hazırlayan büyük bir tehlikenin de habercisidir.

Elinizde temposu hiç düşmeyen, sayfalarını ardı ardına çevireceğiniz bir kitap var. Tadını çıkarın!
-The New York Times

İnatçı ve her döndüğü köşede yeni bir sürprizle karşılaşan Janelle sizi peşinden 
sürüklemeye kararlı.
-Publishers Weekly

Yetenekli yazar Elizabeth Norris karakterlerin her birini incelikle işlemiş. Geri Sayımda bir macera romanından çok daha fazlası mevcut.
-The Washington Post

Dünyanın sonuna doğru bir geri sayım Heyecan ve aksiyonun her sayfasına nüfuz ettiği, zekice kurgulanmış bir roman.
-Booklist

5 Nisan 2014 Cumartesi

Kitap Yorumu: Ejderha Serisi 2/ Ejderin Arzusu- G. A. Aiken



Kitap Adı: Ejderin Arzusu
Özgün Adı: About A Dragon
Yazar: G. A. Aiken
Tür: Genç Yetişkin, Fantastik, Macera, Aşk
Yayınevi: Ephesus
Sayfa Sayısı: 439

Arka Kapak Yazısı:
Nolwenn cadısı Talaith için hayat hiçbir zaman kolay olmamıştı. Bir tanrıça tarafından köleliğe zorlanmış, kocası tarafından hor görülmüştü. Ve yaşadığı köydeki herkes kendisinden korkuyordu. Tam hayatının daha kötü gidemeyeceğini düşündüğü sırada, onu öldürmeye niyetli kızgın bir kalabalık tarafından, yatağından sürüklenerek çıkartılmıştı. Kimsenin hesaba katmadığı şey ise, gümüş yeleli bir ejderhanın onu kurtarmaya karar vermesiydi.

Kudretli Briec, gözleri Talaith’e değdiği anda kadının onun olacağını biliyordu. Ama Talaith’in sivri dilini hesaba katmamıştı. Niçin onun da kendisini istediği halde bunu bir türlü kabul etmediğini anlayamıyordu. Kim Briec’i istemezdi ki? O, Kudretli Briec’ti. Dişiler, geceyi kollarında geçirmek için kavga ederlerdi. Ama ona Lort Kibirli diye hitap etmekte inat eden bu ufak tefek kadın basit dünyasını altüst etmişti. Briec dikkatli hareket etmezse insan dişisi
hakkında bilmediği sırlar tüm ırkına felaket getirebilirdi...

“Seksi ve fazlasıyla espirili" - Romantic Times

"Aiken'dan mükemmel bir kitap daha." - RT Book Reviews

"Ateşli mi ateşli bir seri." Library Journal


Kesinlikle bu yazara bayılıyorum. Bu kitabı CNR Kitap Fuarı'ndan almıştım. Okumam gereken yığınla kitabım olmasına rağmen Ejderin Aşkı beni büyülemişti ve bir çırpıda okuyup bitirmiştim. Yazarın uslübü dolayısıyla bu seri beni kendine aşık etti. Küçük hatırlatma buradaki ejderhalar aynı zamanda insan olabiliyor. Kitabın ilk cümlesi Kudretli Briec'in Nolwenn Cadısı Talaith'e onu arzuladığını söylemesi oluyor. Aslında Talaith de sevgili kibirli ejderhamızı arzuluyor- istiyor ama bunu kendine yediremiyor. Talaith, Briec ile karşılaştığı gece yatağından sürüklenerek çıkarılıyor ve de bir ağaca idam edilmek üzere bağlanıyor. Bu sırada gümüş yeleli devasa bir ejderha gelip Talaith'i kurtarıyor. Hadi bilin bakalım bu ejderha kim? Çok zor değil. Tabiki Kudretli Briec!
Kudretli Briec